Ons eerste project in het buitenland.

— 01 / 05 / 2018

Ergens half maart kreeg ik een telefoontje van een potentiële klant met de vraag of wij ook in het buitenland te koop gestelde panden inrichten. Heel eerlijk antwoorde ik meteen dat dat nog niet aan de orde was maar dat ik die oefening wel graag eens zou willen maken om te zien of dit ook voor ons een wandelbare piste zou zijn. Zo gezegd zo gedaan, na een eerste kennismakingsgesprek werd snel een afspraak gemaakt om het project te bezichtigen. De bezichtiging alleen al was een heel avontuur. Tickets voor de Tgv werden geboekt en op een frisse ochtend vertrok ik bij het krieken van de dag vanuit Brugge richting Rijsel om om 5u50 mijn eerste hogesnelheidstrein te nemen. Inderdaad, de Tgv, want het project ligt een goeie 1000 km zuidwaarts in Frankrijk. Amper 4 uur later stond ik in Avignon, hartje Provence. Na het huren van een wagen konden we vertrekken richting project. De rit bracht me langs de ring van Avignon. Ik was er nog nooit geweest, de omwalling, Pont d'Avignon en de toppen van de Palais des Pâpes deden me al meteen goesting krijgen een citytrip in deze stad te boeken. Amper 20 minuten later stonden we aan het project gelegen in Loriol du Comtat. Een grindweg met een grote poort bood toegang tot een kasteeldomein waar een Mas, gebouwd aan een kasteel uitgebaat als B&B, te voorschijn kwam. Hier was het. Deze eigendom mocht, na vele jaren in het bezit te zijn geweest van mijn klant, van eigenaar wisselen.

Gewapend met mijn gsm om alle in te richten ruimtes te fotograferen en in mijn geheugen op te nemen betrad ik het pand. Wat een prachtige eigendom!! Authentieke Franse vloeren, kalkstenen accenten, dikke oerstevige muren, eiken balken en een prachtige open haard deden mijn inspiratie vloeien. Ik wist meteen wat ik er zou plaatsen. Na een lunch in een nabij gelegen dorpje bracht de Tgv ons weer in Rijsel.

Na een goeie organisatie en samenwerking met de klant konden we dan eindelijk op 30/04/2018 ons eerste buitenlands project afwerken! Een interieur speciaal samengesteld om de kleuren en de sfeer van het zuiden in huis te halen deed mijn klant bijzonder opgetogen glimlachen.

Mijn doel was bereikt! Klant tevreden en wij tevreden! Een top ervaring om nooit te vergeten!

Voor meer info:

Provence Transactions, Saint-Michel en Maurice Garcin.

Wens je er eerst even te verblijven al vorens te beslissen te kopen? Check de beschikbaarheid op Vakantie-Provence !!