Back to nature!

— 06 / 06 / 2017

Weg met chemicaliën – het is hoog tijd voor green cleaning! Waarom? Ten eerste: het is veel beter voor het milieu. En wil jij je rustieke eettafel echt poetsen met ingrediënten die je niet eens kunt uitspreken? Ten tweede: je portemonnee. De meeste ingrediënten voor deze natuurlijke schoonmaakmiddelen heb je namelijk al in huis. Met de volgende vijf natuurlijke schoonmaakhacks laat jij je huis blinken!

Homemade allesreiniger

-Ongeveer 100 ml azijn.

- 15-20 druppels tea tree olie

- Een paar druppels aromatische olie voor een lekkere geur: wij gebruikten sinaasappel.

Mix alle ingrediënten en doe het mengsel in een spuitfles. Vul de rest van de fles met water. Deze allesreiniger is perfect voor het schoonmaken van de vloer, de badkamer of je werkblad in de keuken. Label de fles met een leuk etiket and you’re good to go.

Homemade houtreiniger

- 100 ml appelazijn

- 2 eetlepels olijfolie

- 250 ml water

Meng alle ingrediënten met elkaar en je houtreiniger is ready! Poets je houtoppervlak met een schone doek en deze shined als nooit tevoren. Heb je wat over? Bewaar het in een (spuit)fles en plak er een tof etiket op!

Snijplank reinigen

- Zout

- Citroen

Strooi wat zout op je houten snijplank en ‘scrub’ de snijplank met een halve citroen. Veeg daarna schoon met een vochtige theedoek, done!

Verstopte afvoer?

- ½ glas zuiveringszout

- ½ glas azijn

Doe het zuiveringszout in de afvoer en giet de azijn erin. Laat het ongeveer 20 tot 30 minuten intrekken en giet er daarna kokend water op. Last van een hardnekkige verstopping? Herhaal dit dan nog eens. Zo zie je maar weer dat een giftige ontstopper helemaal nergens voor nodig is!

Geurtjes uit het tapijt verwijderen

- Zuiveringszout/soda

Zuiveringszout? Ja, dat is het enige wat je nodig hebt! Verspreid wat zuiveringszout/soda over je tapijt. Laat het ongeveer een uur intrekken en stofzuig het daarna gewoon weg. Hoppa, geen nare geurtjes meer. Ideaal, toch?