New trend in town: Japandi

— 17 / 08 / 2021

Een unieke combinatie tussen Scandinavisch en Japans Design.

Als wij nieuwe trends spotten, geven wij uiteraard graag wat tips mee om zelf aan de slag te gaan. Kort samengevat: minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend. Voeg nog wat toetsen van naturel hout en zachte stoffen toe en het plaatje is compleet.

Wabi Sabi - Hygge
Het lijkt misschien niet zo'n voor de hand liggende combinatie maar eigenlijk leunen deze twee stijlen perfect tegen elkaar aan om te combineren. In het Deense 'Hygge' en in de Japanse 'Wabi-Sabi' stijlen staan hout en pure eenvoud centraal. Klaar voor enkele tips?

Strak en simpel
Minimalisme is het sleutelwoord voor de Japandi-stijl. Decoratie moet vooral functioneel zijn. Enkele keramische vazen, planten of mooie boeken zijn voldoende. Je interieur moet rust weerspiegelen. Kies voor meubelstukken met zuivere lijnen, zonder al te veel versiering en hou het bij een eenvoudig kleurenpallet. Hoe strakker hoe beter, maar durf toch te kiezen voor zachte en knusse stoffen.

Natuur in de hoofdrol
Zoals we eerder vermeldden staat de warmte van hout centraal. Een houten salon- en eettafel, het liefste onbehandeld gecombineerd met andere natuurlijke en lichte accenten die overal terugkeren. Maar zwarte toetsen, om genoeg contrast te creëren.

Kalme kleuren
Voor het kleurenpallet kan je twee richtingen uit. Wie meer fan is van de Scandinavische kant gaat beter voor meer witte of neutrale tinten met rijke accenten, Japanse bewonderaars zullen zich meer thuis voelen bij donkere of rijke kleuren. Met natuurlijke tinten in groen, blauw, bruin en zwart kan je eigenlijk niets fout doen.

Kortom, Japandi keert terug naar de essentie. Wij houden van deze trend. Het brengt rust en kalmte met zich mee en in de hectische tijden van tegenwoordig kunnen we dit allemaal wel gebruiken.

Heb jij zin om je interieur een upgrade te geven maar weet je niet goed waar te beginnen? Met enkele kleine aanpassingen kan je vaak al heel wat veranderen! Neem gerust contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden!