Kleur van het jaar 2018

— 13 / 10 / 2017

Kleur van het jaar 2018

Het is nog maar september maar de interieurbranche viert al nieuwjaar! Ik begin net te wennen aan het najaar, de verwarming aan en warme sokken en we worden al weer snel ondergedompeld in de trends van 2018! Het nieuwe jaar heeft ons zoveel moois te bieden!

Laten we starten met de nieuwe kleuren: afgelopen week is de kleur van 2018 bekend gemaakt. Het is de kleur Heart Wood. Een grijs-roze tint die je huis warm maakt met een volwassen uitstraling.
Dit jaar zagen we de oud roze tinten al langzaam hun entree maken in de interieurs. In 2018 kunnen we het nog meer in huis toe gaan passen.

Elk jaar doet Akzo Nobel onderzoek naar de kleurentrends. Zij analyseren maatschappelijke trends, het consumentengedrag en designtrends over de hele wereld. Dit wordt vertaald in verschillende
kleurenpaletten die wij kunnen gebruiken in ons interieur . Er zijn 10 interieur kleuren gekozen waaronder Heart Wood.

A welcome home

Thuis als veilige haven, weg bij alle hectiek en impulsen. “Het leven gaat steeds sneller, het is hoog tijd om op de pauze-knop te drukken”. Aldus kleurexpert Heleen van Gent van Levis. Kleur kan die balans herstellen. Dat is de gedachte die Levis wil overbrengen. En heeft met zijn samengestelde kleurenpaletten er echt een geslaagd geheel van gemaakt. Cocooning with a capital C!

Er zijn drie verschillende kleurpaletten samengesteld om te laten zien dat Heart Wood in elke stijl past. Deze kleuren zijn overal toepasbaar: van woonkamer, keuken tot slaapkamer. Voor: ‘a welcome home’ voor iedereen.

1. The Comforting Home

Thuis is de plek waar je je terugtrekt en het geluid buitensluit. Het is een schuilplek waar je balans vindt. Klei- en roze tinten kalmeren en sluiten ‘lawaai’ buiten. Maak gebruik van zachte materialen zoals leer, zijde en fluweel. Warme aardetinten vind je overal terug in dit thuis.

2. The Inviting Home

Je huis als warm nest om in op te groeien, samen weg te kruipen en een plek waar warme herinneringen ontstaan. In deze stijl staat comfort en gemak voorop. Koele tinten blauw zorgen voor een heldere kijk op het leven en naturel tinten en zeegroen zorgen voor verbinding.

3. The Playful Home

De plek om op te laden en nieuwe dingen te bedenken. Dit is de perfecte plek om vrienden te ontvangen en inspiratie op te doen. In dit kleurenpalet wordt groen en goud gecombineerd om de creativiteit te prikkelen.

Kortom: veel verschillende kleuren kunnen komend jaar gekozen worden. Kies je voor warm, speels of uitnodigend? Al deze kleuren zijn verkrijgbaar in een kleurentester zodat je ze vooraf thuis kunt proberen.

Veel succes en laat ons gerust je keuze weten op onze fb pagina!!