Het ideale moment om je woning te restylen!

— 05 / 04 / 2020

Nu we allemaal ‘in ons kot blijven’ is het tijd om onze woning gezelliger te maken. Casa Nova inspireert je om je woning extra op te fleuren zodat jij je echt thuis voelt!

Het gevoel is je vast niet onbekend: je denkt dat je woning perfect gestyled is, maar toch voel je je nog niet helemaal thuis in huis. Casa Nova geeft je enkele tips hoe je de juiste sfeer in huis kunt halen.

FLOWER POWER:

Geluk zit hem in een klein hoekje met wat verse bloemen, planten en takjes. Thuis een boek lezen in je fauteuil of thuiswerken aan je bureau wordt meteen opgefleurd door wat groen.

Het hoeft niet altijd een vaas vol bloemen te zijn. Heb je een tuin met wat struiken of hier en daar een boom? Knip er wat takjes af en zet ze in een vaas op de eettafel. Je brengt zo meteen de lente in huis terwijl je in je kot blijft. Geen eigen tuin? Een artistieke tak, een enkele palm of een bosje gedroogde bloemen zoals pampagras kunnen allemaal werken.

MATCHING COLOURS:

Plaats een aantal goed gekozen woonaccessoires in een vergelijkbare tint met je interieur bovenop een eenvoudige kast, in een vaas, op een salontafelboek etc. Het geeft meteen een harmonieus gevoel in huis.

Welk kleurenpallet kies je dan? Enkele mooie, warme kleuren zijn: donkerrood, bruin, oranje en oker. Ben je een durver? 2020 toont aan dat combineren kan in alle vrijheid.

Er wordt afgestapt van brave tinten en er wordt gepimpt met frisse kleuren en prints. Eclectisch blijft werken, gouden accenten geven een stralend gevoel in huis, gedurfde fluwelen stukken zijn HOT, dierenprints zijn erg populair. Deze stijlen laten je interieur stralen, maar zorgen er ook voor dat jij je echt thuis voelt!

WANDREKJES:

Decoratieve plankjes of rekjes in huis zijn de ideale manier om een gezellig hoekje te creëren. Bovendien kan je ze volledig stylen met hippe woonaccesoires. Let hier wel op: blijf bij één kleurenschema en kies voor enkele lichtere en donkere tinten om zo meer diepte te creëren. Zet het rekje ook niet te vol – hou het eenvoudig om een relaxte indruk te geven.

LIGHT IT UP:

Het juiste licht geeft meteen een andere sfeer in huis. Denk naast functionele verlichting – zoals spots en hanglampen – ook goed na over sfeerverlichting. Een vloerlamp naast de kast, een wandlampje boven de zetel of een tafellamp op het tv-meubel. Het kan allemaal!

Ook natuurlijk licht kan je interieur opfrissen. De zon schijnt buiten, de lente is in het land. Trek de gordijnen eens open en ‘let the light shine’. Het geeft een zalig en rustgevend gevoel als je het licht binnenlaat in huis.

Er zijn dus allerlei manieren om sfeer in huis te brengen. Maar het belangrijkste is: ga uit van je eigen stijl en smaak. Wanneer jij kiest voor wat je mooi vind zal je huis vanzelf jouw eigen, unieke sfeer gaan uitstralen. Dan voel je je thuis!

Denk ook tijdens de Corona tijden aan je lokale interieurzaak, bloemist etc. Probeer in eigen land te kopen en denk zo aan de lokale economie.

Verder kunnen we je maar één ding aanbevelen: Stay Home & Stay Healthy!

Het Casa Nova team.