Bamboe & You?

— 23 / 08 / 2017

Tot een aantal jaar geleden zagen we bamboe alleen nog in de tuin, maar sinds kort is de bijzondere grassoort een ware interieurtrend. Hoe dat kan? Bamboe is misschien wel hét antwoord op de vraag hoe we onze planeet kunnen redden. Deze bijzondere grassoort heeft namelijk de sfeer én de look van hout, maar er hoeft geen boom voor gekapt te worden. Tijd om eens in te zoomen op dit prachtige trendmateriaal!

First things first: bamboe?

Bamboe is een verzamelnaam voor ruim 1500 grassoorten. De verwerking van het bijzondere gewas is ecologisch, het oogsten is supergoedkoop en bamboe groeit zo’n 13 centimeter per dag(!). Geen wonder dus dat de grassoort steeds meer als duurzaam alternatief wordt gezien voor tropisch hardhout. De vraag naar hardhout is groot terwijl bamboe als onkruid uit de grond schiet. Het materiaal heeft daarnaast veel goede eigenschappen: het is licht, flexibel, supersterk en rot niet. Als bamboe wordt gedroogd krijgt het de kenmerkende lichtbruine tint, die we maar al te graag terugzien in onze meubels en accessoires.

Het bamboe effect

Een ‘ticket to the tropics’ iets te duur voor je? Dan is bamboe jouw nieuwe beste vriend! Doordat de plant uit tropische gebieden komt, geeft dit fijne materiaal meteen een exotische uitstraling aan je interieur. Bamboe past dus perfect in de tropische woontrend van dit moment.

Geen fan van de jungle look? No worries: bamboe matcht ook perfect met andere woonstijlen. Combineer het materiaal bijvoorbeeld met felle kleuren voor een Ibiza-boho look of juist met wit en pastellen voor een rustige, natuurlijke uitstraling. Voor welke stijl je ook kiest, met wat invloeden van dit trendmateriaal in je interieur ben je sowieso on-point!

Het nieuwe bamboe

We zien bamboe niet alleen terug in manden, ladders en stoelen, maar juist ook in kleine details. Denk hierbij aan bamboe-handvatten op kastjes, meubelpootjes van het materiaal of zelfs hele meubels van bamboehout. Ook hot & happening op dit moment: bekers en borden van het ecologische materiaal. Servies van bamboe is biologisch afbreekbaar en dus een supermilieuvriendelijk alternatief op plastic, porselein en andere materialen. Wij zijn fan!

Wanneer haal jij hét trendmateriaal van dit moment in huis?