Aaaaaai Corona

— 01 / 05 / 2020

Corona - Covid19 - Social Distancing - #staysafe - Blijf in uw kot - FFP2 ....

Onze wereld tijdens Corona. Woorden die ik voor de aanslag van dit virus helemaal niet kende of op andere manieren in mijn taalgebruik zou aangewend hebben. Het is nu onze nieuwe realiteit. Ook bij Casa Nova Vastgoedstyling werden we van dichbij getroffen door dit eigenlijk wel schattig ogend virus. Onze collega Julie mocht op haar manier ondervinden hoe tekeer dit beestje kan gaan. Na 3 weken bijna verlamd te zijn van vermoeidheid, hoge koorts en ademnood is zij ondertussen weer volledig hersteld en up and running! Maar dit had ook gevolgen voor ons bedrijf. Zo waren wij ook verplicht om te sluiten en in quarantaine te gaan om ook onze besmetting uit te sluiten. Gelukkig hebben mijn man en ik geen ziektebeeld ervaren.

Het is eigenlijk best hard. Als koppel beiden zaakvoerder zijn in een zaak die plots verplicht moet sluiten. Dit laat je wel even stilstaan. Opeens wordt je overvallen met een ganse trein topics die anders helemaal niet je dagelijkse bezorgdheid zijn. Hoe zullen we dit rooien? Zullen we met de kleine steun van de overheid de overbrugging kunnen maken? Zal de productie van lopende bestelling plots stilvallen of loopt dit gewoon door. Zullen we klanten verliezen die het financieel zwaarder hebben dan ons en hun bestelling annuleren. Worden reeds bevestigde stylingprojecten uitgesteld of opgeschort uit angst voor het crashen van de vastgoedmarkt? .... Vele vragen over het financiële aspect, het verlies van omzet en van inkomsten, kortom vele vragen over de toekomst.

Maar naast het harde aspect van onze gedwongen situatie wil ik het eigenlijk ook met mijn ganse geest en lichaam omarmen. Dag na dag werd ik niet alleen als mama op de proef gesteld maar ook als zaakvoerder. Ik werd gedwongen het tweede los te laten. Ik kan je verzekeren dat dit voor iemand met mijn karakter echt geen sinecure is. En dat heeft mijn gezin geweten. Maar, we hebben een ander ritme ontwikkeld. Een ritme die mijn man, m'n gezin en mezelf enkel maar dichter bij elkaar heeft gebracht. Ik heb ook een diep respect ontwikkeld voor de ler(a)ar/-en van mijn kinderen. Echt, homeschooling???? Ik word er helemaal grijs van! Je zoon van bijna 8 dagelijks laten rekenen en schrijven terwijl hij echt geen zin heeft is als een leeuw laten rennen in een hamsterwiel. Daarnaast communiceren met een dochter in ontwikkelende puberteit... ja hoor, ook ik heb mijn kinderen deze periode vaak willen verkopen. Echt, ik ging ze buiten zetten met een grote strik op, hier gratis mee te nemen.

Hoe je het draait of keert, ga ik eigenlijk deze Coronaperiode missen want het heeft ook positiviteit gebracht. Ik heb mijn kinderen opnieuw leren kennen, echt samen als gezin geleefd en gewoond. Slowliving. Weg van de dagelijkse rush van thuiskomen, huiswerk, eten maken, 's avonds als de kleinste in zijn bed zit verder werken aan offertes, website aanvullen, prijslijsten opmaken, voorraad aankopen, facturatie beheren....  etc.

De tijd die wij nu extra samen hebben genoten kan ons niet meer afgenomen worden.

Als slot van mijn 'ik moet mijn ei kwijt' blog ;-) ben ik blij dat we er opnieuw mogen invliegen. 7 weken is echt wel een lange tijd. Mijn hoofd barst van nieuwe ideeën en mijn lichaam bruist van energie en dat moet er dringend uit!! Maandag mogen we er weer invliegen al zal dat nog even op een 'slowpace' zijn gezien mijn zoon ook mee uitwerken gaat en dit nog tot 15 mei. Let the positive vibes enter your world!

Wij hebben uiteraard de nodige voorzorgsmatregelen getroffen en kunnen het vollledig veilig houden. Zowel op kantoor, showroom als in de panden die we zullen inrichten.

Onder het motto jong geleerd is oud gedaan wens ik iedereen een zeer goeie gezondheid toe!! Houd je aan de regels, maar kom voorzichtjes buiten. Wij kijken er alvast naar uit je te verwelkomen.

Barbara.